Profită de reduceri!

Pe drumul spre succes

Pe drumul spre succes este un proiect din familia extinsă Varius și este un site de tip blog. Articolele blogului sunt informative, educative, iar subiectele abordate pot fi grupate în următoarele categorii inițiale: Disciplină, Mindset și Productivitate.

Cum am îmbunătățit acest proiect?

Prin crearea unui nou design, schimbarea logo-ului, îmbunătățirea vitezei și prin crearea de conținut optimizat SEO.
Nume beneficiar
Varius
Tool-uri folosite
Wordpress, Oxygen, Canva
Dată finalizare proiect
26/01/2024

Pe drumul spre succes este un site de tip blog, din familia extinsă Varius.

Articolele pe care le vei găsi în cadrul blogului sunt unele informative, educative, iar subiectele abordate pot fi grupate în următoarele categorii inițiale: Disciplină, Mindset și Productivitate.

Descrierea procesului de modernizare a blogului Pe drumul spre succes

În continuare vom detalia pașii pe care i-am urmat pentru a moderniza blogul, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere tehnic. Poți vedea rezultatul final dând click pe următorul link: Pe drumul spre succes (se va deschide o fereastră nouă).

Web design

Fiind un blog relativ nou, numărul de articole existente deja pe site era unul redus. În consecință, viteza de încărcare era influențată negativ într-o cantitate neglijabilă. În schimb, tema gratuită care era instalată nu oferea multe posibilități de personalizare, iar site-ul se încărca destul de greu din cauza temei slab optimizate.

Prin instalarea builderului Oxygen, care nu folosește sistemul de teme de WordPress, am eliminat imediat problemele cauzate de tema existentă. Următorul pas a fost folosirea builderului pentru a crea un design unic, păstrând în mare parte vechea structură a blogului.

Branding & Logo design

Logo-ul care era folosit de blog era unul rudimentar, fiind reprezentat de o șosea încadrată într-un chenar circular. Ideea unui "drum spre succes" ca logo nu era în sine una greșită, dar folosirea unui drum pentru un logo nu avantajează blogul pentru că, oricâtă imaginație ai avea ca designer, opțiunile creative sunt limitate. Iar un logo monocrom asociat unui blog nou este mai greu reținut de către publicul țintă.

Astfel, am regândit complet logo-ul, pornind de la ideea unei stele ca simbol al succesului. Am "secționat" steaua și am obținut mai multe bucățele de puzzle. Astfel am sugerat ideea că pentru a ajunge la succes este nevoie de efort (completarea puzzle-ului). Iar pentru a confirma faptul că cititorul "este pe drumul cel bun spre succes", am adăugat un checkmark care lasă o umbră pe stea.

Pentru a marca faptul că blogul face parte din familia Varius, am apelat la culorile simbol ale logo-ului Varius (albastru, roșu, verde și galben).

Transformarea logo-ului Pe drumul spre succes

Transformarea logo-ului Pe drumul spre succes

Scopul blogului este de a motiva cititorii să-și atingă obiectivele prin oferirea de sfaturi, idei, metode și exemple prin intermediul articolelor.

Content writing

Pe viitor, vom adăuga noi articole relevante, optimizate SEO, vom crea legături cu articolele existente și vom stabili legături și cu articole de pe alte site-uri.

În plus, cu trecerea timpului, vom reveni asupra articolelor vechi și le vom verifica periodic pentru a le actualiza în cazul în care acest lucru se dovedește a fi necesar.

Social media

Pe viitor, avem în plan și rebranduirea profilului de social media, intitulat Călăuza. Chiar dacă numele profilului nu are legătură directă cu numele blogului, noi vom realiza această legătură prin branding și prin postări. Astfel, ne vom ocupa de publicarea de postări reprezentative atât pentru blog, cât și pentru profilul de social media și vom crea legătura între cele două și nu numai.

Prima piesă din familia extinsă Varius

Acest blog, împreună cu profilul de social media sunt doar prima "piesă" din familia Varius. Vor mai urma și alte "piese", aproape toate mai mari și mai îndrăznețe decât acest blog.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram