ChatGPT este cel mai popular sistem de inteligență artificială. Acesta poate fi folosit pentru conversații antrenante, obținerea de informații, automatizarea unor sarcini precum și pentru... copywriting & content writing.
Noi îți recomandăm să nu faci asta pentru site-ul tău, iar în rândurile următoare îți voi explica de ce (încă) este mai bine să apelezi la un copywriter / content writer și să nu te bazezi pe inteligența artificială.
Întrebarea cea mare ar fi "De ce nu?":
Și atunci, tu de ce nu l-ai folosi?
Indiferent care consideri că ar fi beneficiile pe care ți le-ar aduce ChatGPT sau orice altă inteligență artificială similară, trebuie să ții cont de un lucru esențial: inteligența artificială nu are suflet. Cel puțin, nu încă.
Dacă te grăbești să-ți umpli site-ul cu conținut generat de o inteligență artificială, încercând să faci economie de timp și de bani, te rog, oprește-te!
Mirajul oferit de folosirea inteligenței artificiale poate fi cea mai bine ascunsă capcană în care ai putea intra, iar în următoarele rânduri îți voi explica și de ce.
Oare chiar așa să fie?
Cu ce te ajută să ai repede un site plin cu conținut generat de o inteligență artificială? De ce ai vrea să îți umpli site-ul cu conținut similar cu ceea ce există deja undeva în lumea asta, sub o formă sau alta? Zic similar pentru că poate vei încerca să reformulezi ceea ce-ți generează ChatGPT, să te exprimi în cuvintele tale, să dai o notă personală conținutului.
Să folosești inteligența artificială poate părea cea mai bună metodă: ai un site plin de conținut de calitate, optimizat SEO (doar i-ai cerut și asta, nu?) și nici nu a trebuit să plătești un copywriter sau un speciallist seo pentru asta.
Spuneam mai devreme că intelitența artificială (încă) nu are suflet. În continuare voi detalia acest lucru și voi încerca să subliniez și de ce cred că acest lucru nu va fi niciodată posibil.
În esență, eu consider că inteligența artificială ar trebui să fie (ca) un om ca să aibă suflet.
E drept că ChatGPT îți poate genera conținut într-o fracțiune de secundă, de un milion de ori mai repede decât ar face-o chiar și cel mai eficient om de pe planetă. Dar, preferi viteza și cantitatea în detrimentul calității și notei umane? Pentru că, și trebuie să fim sinceri, oricât de calitativ ar părea conținutul generat de o inteligență artificială, acesta nu are cum să fie decât copiat/inspirat din ceea ce există deja, eventual adaptat pe ici pe colo, să pară original. Dar acest conținut nu are cum să ajungă la sufletul cititorului, pentru că inteligența artificială nu are suflet. Ca atare, nu știe cum să facă acest lucru.
Simplu. Te adresezi oamenilor. Corect?
Dacă te-ai adresa unor roboți, atunci n-ai avea nevoie să scrii din suflet, să-ți lași amprenta în textele pe care le scrii, să le dai o notă personală, umană. Dacă nu scrii din suflet, ceea ce scrii va deveni, inevitabil, plictisitor. Să fim sinceri, cine mai are timp de plictisitor? De-asta contează sufletul. De-asta contează atât de mult să pui pasiune în conținutul site-ului tău.
De fapt, dacă nu faci ceva cu plăcere, se vede. Fie că vorbim în continuare despre conținutul unui site, despre un logo sau despre o afacere pe de-a-ntregul, se vede atunci când nu pui pasiune, când nu faci totul din suflet. Și nu doar tu ai de suferit din această cauză, ci și cei cu care interacționezi. Pentru că le lași un gust amar sau, în cel mai "bun" caz, îi faci să-și piardă un pic din timpul lor prețios.
Dacă îți dorești ca afacerea ta să aibă succes pe termen lung (și sunt convins că îți dorești acest lucru din moment ce ai ajuns până aici), cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este că tu te adresezi unor oameni. Și atunci, trebuie să-i pui pe aceștia pe primul loc. Trebuie să le oferi o experiență unică, nu să copiezi ceea ce au făcut alte firme. Dacă la ele au funcționat o metodă, un fel de exprimare, o anumită strategie, nu înseamnă că vor funcționa și la tine. Fii original!
Cred că această întrebare "clocotește" în mințile multor oameni de marketing, care crează conținut sau care se ocupă de optimizare SEO.
La ora actuală răspunsul cel mai sigur ar fi: depinde. Depinde de cum reușește un om (tot la oameni ajungem) să modifice un conținut generat de o inteligență artificială astfel încât acesta să respecte criteriul EEAT (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness).
Pentru că Google, care deține cel mai mare motor de căutare în prezent, pune cititorul pe primul plan. Google nu vrea ca cine caută ceva prin intermediul motorului său de căutare să primească informații care nu corespund intențiilor de căutare.
Ca atare, dacă un motor de căutare pune pe primul loc cititorul, tu de ce ai vrea să pui pe primul loc cantitatea de conținut pe care ți-o poate genera inteligența artificială în detrimentul calității conținutului pe care ți-l poate crea un om care pune suflet în ceea ce face și știe cui și cum să se adreseze?
Când te simți presat să rezolvi totul mai repede, știm cât de tentant este să cauți scurtături. Dar la fel de bine știm și că uneori aceste scurtături nu duc unde vrem noi să ajungem.
Apelează cu încredere la serviciile noastre de Copywriting & Content Writing. Fiind pasionați de ceea ce facem, îți promitem că vei primi conținut de calitate, scris din suflet, care să ajungă în inimile publicului tău.